donderdag 26 januari 2012

Noëmi thuis!

Afgelopen dinsdag mocht Noëmi mee naar huis! We konden ook kiezen om nog een nacht in het ziekenhuis te blijven, omdat ze woensdag om 7.00 uur medicatie moest krijgen voor de scan. We namen haar mee naar huis! Dinsdagmiddag haalden we met z’n drieën Yael op uit school. Toen hij buiten kwam, keek hij wie hem op kwam halen. Hij zag Noëmi en riep naar de juf: ‘Juf, m’n zus is er!!! Hij rende op haar af en gaf haar een dikke knuffel! Hij mocht kiezen waar we naartoe gingen en zijn keuze was naar huis. Eindelijk weer thuis met z’n viertjes. Noëmi heeft een inhaalslag gedaan met eten. Ze wilde van alles en dit kreeg ze ook! Ik denk dat ze zeker tien poepbroeken had. Haar buikje was bij ontslag nog erg opgeblazen en dit was een stuk minder nadat de ontlasting eruit was.

De scan ging erg goed. De andere keren dat ze voor de MIBG-scan moest, had ze extra medicatie nodig om onder zeil te komen, maar nu werkte het prima! Ze lag keurig stil.



Bij het verschuiven van de bank waar ze op lag, brak er een stukje van de sonde af. Dit was wel even vervelend, want het kon niet gemaakt worden. Zodra we weer op de afdeling waren, gingen we naar de behandelkamer voor een nieuwe sonde. Ze heeft er (door het roesje) nauwelijks iets van gemerkt! Om 13.00 uur vertrokken we uit het ziekenhuis.

Noëmi begint met slapen in haar eigen bedje, op haar eigen kamertje. Hier zijn we ook blij mee. ’s Nachts wordt ze wel een aantal keer wakker en wil ze op onze kamer. We leggen haar matras dan bij ons op de grond. Als ze tussenin ligt, slapen we allemaal niet. Ze is blij om thuis te zijn en speelt heerlijk. Gisteren liep ik even met de wandelwagen naar dorp met allebei de kinderen. Iets wat ik voorheen heel vaak deed. Yael deed iets grappigs en Noëmi lag helemaal in een deuk. Allemaal geluksmomentjes.

Johan en ik zijn heel blij om als gezin weer thuis te zijn. We merken wel dat we allebei niets kunnen hebben en dat we veel stress hebben. . Nu gaan we weer dag voor dag bekijken hoe het met Noëmi gaat… Niet te veel plannen maken. Vannacht vond ik haar warm en was haar temperatuur 38.1’C. Hopelijk zet het niet door en kunnen we echt thuis blijven.

2 opmerkingen:

  1. We willen jullie heel veel sterkte wensen en hopen dat jullie tot de operatie fyn met elkaar thuis kunnen zyn groetjes van de opa en oma van emma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel sterkte de komende tijd. We denken veel aan jullie
    Opa en oma Merol

    BeantwoordenVerwijderen