zondag 1 januari 2012

Kerst en Oud & Nieuw

Vorige week zondag, Eerste Kerstdag, heeft Johan overlegd met de oncoloog vanwege de aanhoudende koorts. Hij wilde Noëmi toch zien om haar bloedbeeld te controleren en haar na te kijken. De oncoloog bekeek haar en kon niets raars ontdekken. De antibiotica werd aangepast en we mochten weer naar huis. Dinsdag, Tweede Kerstdag, ging Yael zingen in de kerk met andere kinderen. We hadden er erg gehoopt om hier met z’n vieren naartoe te kunnen. Noëmi houdt veel van muziek en vond het ook leuk. ’s Middags hebben we nog even gewandeld en hebben de kinderen buiten gespeeld. Dinsdagochtend ging opa Bas weer met Noëmi naar het ziekenhuis i.v.m. de mogelijke start van de nieuwe kuur. Dit ging weer niet door, omdat ze ’s ochtends weer koorts had. Bloedkweken werden weer afgenomen. Om bloed af te nemen, moet de Port-a-Cath aangeprikt worden (een naald wordt dan in haar borst geprikt; de huid wordt voor die tijd wel verdoofd met een zalf). Deze handeling is heel vervelend voor Noëmi; ze wordt erg angstig. Voor Johan en mij was het fijn om te horen dat Noëmi mee naar huis mocht. Voor haar was het fijn om bij opa en oma thuis te spelen met Yael en Julian.


Johan en ik hadden een hotelovernachting cadeau gekregen van mijn ouders. We hebben gewinkeld in Ede, daarna ingecheckt in het hotel. ’s Avonds zochten we een leuk tentje op waar we uitgebreid gegeten hebben… Heerlijk. De volgende ochtend hebben we uitgebreid ontbeten en gingen Wageningen in. Daarna reden we naar Arnhem. Alle steden hebben we leeggekocht. Woensdagavond waren we weer thuis en gingen naar de verjaardag van Annemarie. De kinderen mochten nog een nachtje bij opa en oma logeren. ’s Ochtends hebben we ze op tijd opgehaald. Vrijdag moesten we weer naar het ziekenhuis. De bloedwaardes van Noëmi waren goed, maar omdat ze nog steeds koorts had, durfde de oncoloog het nog steeds niet aan. De kuur is zo heftig en als ze dan iets onder de leden heeft, wordt het te riskant. Opnieuw werd de kuur uitgesteld. We waren natuurlijk wel heel blij dat we met Oud & Nieuw thuis konden zijn! Het is ook wel dubbel, omdat je door wilt gaan met de kuren. Alles wordt weer uitgesteld en de totale behandeling gaat weer langer duren…  Zaterdag gingen we naar oma’s verjaardag. ’s Avonds kwamen pa & ma en Rens & Marieke met vijf kinderen. Het was gezellig en fijn om zo het jaar af te sluiten. Yael is tot 01.15 uur opgebleven! Vandaag hadden we een rustig dagje. De kinderen hebben lief gespeeld, dus daar konden we wel van genieten!


Morgenochtend opnieuw naar het ziekenhuis voor een nieuwe beoordeling. Ze had nog koorts voordat we haar op bed legden… We zijn benieuwd hoe het allemaal gaat lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten