maandag 9 januari 2012

Tijdens kuur zes

Vorige week woensdag stonden ‘s ochtends rond 9.30 uur drie vriendinnen op de stoep. Ze kwamen voor een grote schoonmaak. Wat was het leuk met elkaar! We hebben heerlijk gebak op, maar dan moest de weegschaal ook tevoorschijn komen. Lachen, gieren, brullen!
Annemarie, Willemien, Marjolein en Martha
De kaarten die we gekregen hebben, hebben maanden in de woonkamer gehangen en nu was het tijd om weer een beetje rust in de woonkamer te creëren. Er werd van alles gedaan; van de plinten tot de planten… Op onze slaapkamer werd de hele kledingkast ondersteboven gekeerd. In de laatste maanden was voor dit soort dingen niet veel tijd of energie meer geweest. Vaak genoeg is er aanbod geweest, maar wilde ik het niet uit handen geven. Deze actie gaf een voldaan gevoel.

Met Noëmi gaat het nog aardig goed. Gisterenavond had ze geen zin om te slapen en was lekker ondeugend… 


Vannacht merkte ik voor het eerst dat ze weer pijn kreeg, omdat ze ‘au’ zei in haar slaap en ze aan het knarsetanden was. Dit doet ze bij pijn en stress. De slijmvliezen gaan al wel stuk. Ze krijgt nu weer ontzettend dunne poepluiers. We zijn blij dat het tot nu toe zo goed is gegaan. Deze week heeft ze veel last van eetbuien. Dit komt door de Dexa. Vannacht om half twee riep ze boos: ‘Ik wil eten!!!’ Liggend at ze een halve boterham op. Door de Dexamethason kan ze een continu hongergevoel hebben. Ze eet van alles een beetje, maar blijft op gewicht door de sondevoeding. Dit verdraagt ze nu gelukkig nog goed. Veel medicatie zorgt ervoor dat ze vanaf komende week echt slecht(er) zal worden… Geen fijn vooruitzicht, maar we weten dat het nodig is.


Vanmiddag heeft ze nog lekker een schilderijtje geverfd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten