vrijdag 23 september 2011

De tweede chemokuur

Woensdagochtend moesten we rond 10.30 uur in het ziekenhuis zijn. Noëmi kreeg een vingerprikje waarbij er bloed bij haar afgenomen werd. Dit bloedbeeld werd bekeken en vervolgens hadden we een gesprek met oncoloog dr. Van Noesel. Noëmi was goed genoeg om aan een nieuwe kuur te mogen beginnen. Waarschijnlijk horen we eind september of Noëmi’s gezwel een agressieve vorm heeft.

Gisternacht is Johan blijven slapen. Hij lag op zaal met één ander patiëntje; een kindje van vier maanden. Hij heeft ook een gezwel in zijn buikje. Vanmiddag hebben zij een box (eigen kamer) gekregen. Yael en ik kwamen hier gisterenmiddag. Even als gezin hier met elkaar zijn is ook goed en fijn. Johan nam hem ’s avonds weer mee naar huis. Zo wisselen we het af.

Noëmi heeft  koorts sinds gisteren (38.6C° - 39.9°C). Ze is ook minder levendig. Er is weer een vingerprikje gedaan; uit het bloed bleek dat er geen ontstekingsbeeld te zien was. Dr. Van de Heuvel kwam langs en zij was zeer verbaasd (met de verpleegkundigen) dat Noëmi er nog zo goed aan was. Ze at en dronk nog redelijk, maar we moeten er rekening mee houden dat een maagsonde er vroeg of laat toch aan komt. Bij de meeste kinderen is het normaal dat ze er bij een eerste kuur al veel minder aan zijn. Met Yael kwam ze gisteren uit de speelkamer en ze was helemaal bekaf. Ze stond te trillen en wilde opgetild worden. Binnen een minuut viel ze in mijn armen in slaap… Dat was voor het laatst toen ze baby was. Ze bleek toen 39.9°C te hebben. Dan merk je dat het echte troep is die je kind binnen krijgt. Vannacht werd er een bloedkweek afgenomen. Ze is vandaag nog hangerig en ligt veel in bed te slapen.


De zaalarts is geweest en heeft geconstateerd dat Noëmi een keelontsteking heeft! Hier krijgt ze nu Penicilline voor via het infuus. Er zit ook nog ontlasting dwars in haar darmpjes. Dit is een bijwerking van Vincristine (chemo). Daar krijgt ze nog een klysma voor…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten