zondag 28 augustus 2011

24 augustus 2011

We moesten gisterenmiddag beginnen met medicatie (6 spuitjes per dag met een paar ml) ter voorbereiding op de MIBG-scan die donderdag plaatsvindt. O.a. kaliumjodide, wat haar schildklier moet beschermen voor de radioactieve stoffen van de injectie. Dat vonden wij prima om zelf te geven, zolang we maar lekker allemaal thuis kunnen zijn. Vannacht sliepen we voor het eerst weer iets meer en iets beter. Noëmi had ook echt een goede nacht gemaakt! Van 9.30 tot 11.00 uur sliep ze ook vanmorgen. Yael mocht weer naar opa en oma. We moesten ons om 12.00 uur op de afdeling melden. De urine werd ingeleverd en de hoeveelheid was voldoende! Als dit niet het geval was, had ze moeten blijven… De urine gaat naar een laboratorium in Amsterdam waar het onderzocht zal worden. Tussendoor vragen we steeds of er al iets bekend is, maar we krijgen nog niets te horen. We moesten naar de Nucleaire Afdeling in het Dijkzigt Ziekenhuis. Rond 13.30 uur kreeg ze een injectie met radioactieve vloeistof. Een raar idee dat er troep bij je kind naar binnen gespoten wordt. Noëmi vond het vervelend en moest even huilen. Daarna deed ze snel haar duim weer in haar mondje. Ze is zo dapper! Nog even terug geweest op de afdeling Kinder Oncologie om wat meer medicijnen op te halen. Noëmi was weer eens aan het evangeliseren in de wachtkamer met ‘Jezus is de goede Herder’.  Vanmiddag zaten we naast een klein mannetje van 8 maanden met leukemie.
We konden kiezen of we bleven slapen of dat we morgen om 6.15 uur in het ziekenhuis op de afdeling zijn. Naar huis dus! Rond 16.00 uur waren we weer heerlijk thuis en was het eindelijk weer een beetje een normale situatie. De kids wilden allebei Pippi Langkous kijken… vaste prik aan het einde van de middag. Ze hadden geen zin om naar buiten te gaan. Het infuus wat Noëmi maandag heeft gekregen, zit gelukkig nog steeds. We willen er voor zorgen dat ze niet nog een keer geprikt moet worden. Er zit een mooie olifantensok omheen!
 We zijn moe, maar wel veel rustiger en minder emotioneel. We merken dat we kracht en vertrouwen krijgen. Wat de uitkomst ook mag zijn; we weten dat er goede middelen zijn. Als het slecht nieuws is, zal het vast wel weer tegenvallen, maar het is fijn om je rustiger te voelen. We vinden het ontzettend fijn dat er zo veel mensen meeleven en meebidden. Bedankt! Nu gaan we naar bed, want om 5.15 uur gaat de wekker.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten