zaterdag 10 december 2011

De vijfde kuur: N8

Vorige week maandag startte kuur nummer vijf. Noëmi onderging het allemaal erg goed.

Samen met vriendje Rinze!

Noëmi en Rinze zien elkaar niet meer zoveel, maar vinden het nog steeds leuk met elkaar! Noëmi ging met de dweil en bezem achter Rinze aan… Het zag er heel grappig uit. Nicolette en Stefan hebben het geweldige nieuws gekregen dat Rinze ‘schoon’ is! A.s. vrijdag heeft hij weer puncties en zal gekeken worden of dit er allemaal nog goed uitziet… We zijn heel blij voor hen! We missen ze natuurlijk wel erg. Maar je komt elkaar liever op een andere plek tegen.

Vanaf zaterdag 3 december had Noëmi dunne poepluiers met een behoorlijk stinkende geur. Zondag kregen we een aparte kamer. Het was de bedoeling om weer in een box te gaan, maar ik gaf aan dat ik het daar helemaal niet prettig vind. Het is een heel klein hokje, een klein raam (dus weinig licht) en door die gang lopen bijna geen mensen. Er werd een tweepersoonskamer schoongemaakt (ontsmet) en dat werd onze nieuwe verblijfplaats. Steeds voordat de ontlasting eruit kwam, had Noëmi vreselijke kramp. Er zijn verschillende poepkweken afgenomen. Hier kwam niets uit (het zou mogelijk een virus of bacterie kunnen zijn). Maandag kwam sinterklaas op de afdeling. Erg leuk, maar ook wel een beetje spannend voor Noëmi! Alle patiëntjes kregen een cadeautje. (Noëmi heeft ook al een stuk of vier keer haar schoentje mogen zetten, waar steeds weer cadeautjes in zaten).    



Woensdagavond kreeg ze de laatste chemo van deze kuur. Voorzichtig vroeg ik aan de verpleegkundige of als het zo goed bleef gaan, we misschien toch donderdag naar huis zouden kunnen. Heel de week dachten we er niet al te veel aan, maar het ging zo goed, dus dan krijg je weer hoop! Donderdagochtend zou Johan me bellen met nieuws. De telefoon ging… Ze had koorts!!! Nee hè, toch weer. Een teleurstelling en verdriet dat het weer niet gaat lukken om met z’n viertjes thuis te zijn. Noëmi heeft inmiddels echt een pechweek achter de rug. Haar sonde heeft ze twee keer uitgespuugd, dus deze moest twee keer opnieuw geplaatst worden. Dit is echt een heel vervelende handeling. Als Noëmi weet dat we richting de behandelkamer gaan, dan raakt ze helemaal overstuur. De angst voor het inbrengen van de sonde is zó groot! Ze moet ook altijd braken als - en voordat dit gedaan wordt… Donderdag moest er ook een nieuwe naald in haar been geplaatst worden voor de injecties die ze nu weer dagelijks in haar beentje krijgt. En ze moest een nieuwe naald in de Port-a-Cath (bij haar borst), omdat ze via de lijn geen bloed meer terugkregen. Er kan dan een klein beetje bloed gestold zijn en voor de ingang zitten. Het was één grote verdrietige bedoeling. 's Avonds kreeg ze koorts (40.6’C) en kreeg een koortsstuip. Heel haar lijfje en hoofdje waren aan het 'shaken'. Alle kleine haartjes stonden overeind. Daarna viel ze in slaap en na drie kwartier werd ze wakker. Ze keek heel raar uit haar oogjes en keek me aan alsof ze me nog niet gezien had. Ze was aan het ijlen, zag dingen die er niet waren. Heel eng om te zien. Er kwamen nog artsen kijken bij haar. Paracetamol hield ze niet binnen, dus besloten ze dit via de Port-a-Cath te geven. 's Nachts sliep ze ontzettend slecht. Ik denk als we twee uur geslapen hebben, dat het veel is. Ze had ontzettend veel pijn; haar slijmvliezen gaan helemaal kapot, van haar mondje tot haar kontje. De sondevoeding stond heel laag (op 20cc per uur), maar ook dit kon ze niet verdragen. Een aantal keer heeft ze gespuugd en ze had veel kramp. Vrijdagochtend werd besloten dat ze een Morfinepomp krijgt als pijnbestrijding. Toen de pomp 10 minuten aanstond, knapte ze al ietsje op. Ze praatte weer wat. Daarvoor gaf ze d.m.v. ogen sluiten aan dat ze 'ja' bedoelde of oogjes heen en weer dat ze 'nee' bedoelde. Ook krijgt ze voeding via de Port-a-Cath (TPV-voeding). Zo komt het direct in haar bloedbaan terecht. De sondevoeding staat op 5 cc per uur, zodat er wat activiteit in haar darmen blijft. Donderdagavond is gestart met antibiotica. Deze kuur loopt t/m volgende week donderdag. We hopen dan vrijdag naar huis te mogen, zodat we nog even het weekend met elkaar thuis zijn. De volgende kuur zou dan alweer starten op maandag 19 december... We rekenen op Kerst en Oud en Nieuw in het ziekenhuis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten