donderdag 23 februari 2012

Uitslag van de operatie

De oncoloog belde ons vanavond om 18.00 uur. Eindelijk waren de uitslagen bekend via de patholoog. De uitslag zou eigenlijk 10 dagen duren, maar inmiddels is het 14 dagen geleden dat Noëmi geopereerd werd.

De oncoloog kwam met goed nieuws! Ongeveer 25 procent van de tumor was niet meer vitaal. Dit houdt in dat het eigenlijk geen tumor meer genoemd kan worden. 75 Procent van de tumor was nog wel vitaal, maar het grootste deel van de cellen was uitgerijpt (de cellen kunnen zich niet verder delen). Er werd gedacht dat de chemokuren niet veel hadden gedaan (sowieso qua grootte), maar nu bleek dat het wel degelijk iets gedaan heeft! In het gedeelte waar de tumor was weggesneden, zaten geen actieve cellen meer. Het hoeft gelukkig niet bestraald te worden! In de lymfeklieren zijn geen tumorcellen gevonden. Dank aan God!

Morgen hoeven we niet naar het ziekenhuis te komen. A.s. maandag gaat Noëmi al beginnen met de nabehandeling. Dit zullen vier chemokuren zijn (N7 kuren), die acht dagen per kuur duren. Dit is één soort chemotherapie (en nog allerlei andere troep). Bij de andere kuren kreeg ze verschillende soorten cytostatica en juist de combinatie maakt haar nog zieker. De bijwerkingen bij de N7 kuur zijn misselijkheid en een metaalachtige smaak in de mond en op langere termijn mogelijk ontsteking van de blaas, verlaging van het aantal witte bloedlichaampjes en de bloedplaatje, haaruitval, ontstoken mondslijmvlies en een donkere verkleuring van de huid. De bijwerkingen bij de andere kuren waren nog heftiger. De verwachting is dat Noëmi tijdens de N7 kuren niet opgenomen hoeft te worden, maar dat ze iedere dag mee naar huis mag. Het zullen lange en intensieve dagen zijn, maar thuis zijn is heel waardevol. De kuren zijn naar verwachting minder zwaar dan de andere chemokuren. Ze zal vooral heel erg misselijk zijn. Morgen belt de oncoloog ons en kunnen we nog wat vragen stellen.

Het gaat super goed met Noëmi! Ze speelt heerlijk en is erg lief.

6 opmerkingen:

  1. Fijn voor jullie allemaal dat het een goede uitslag is. We hopen dat Noemi de nieuwe kuren goed zal doorstaan. Maar wel fijn dat ze thuis kan zijn.

    Tiny Bouman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat jullie positief nieuws hebben gekregen. Ook dat Noëmi wat vaker thuis mag zijn!! Ik hoop dat jullie, ondanks de nabehandeling, een ontspannen en rustige week mogen hebben als Yael ook thuis is volgende week.
    Groetjes Sharon (zusje van Martha :p)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat goed om te horen!! Knuffel aan de kids en tot gauw!
    Arjan en Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag lieve mensen, dat is echt heel mooi nieuws! Hartelijke groet, Martin en Netty

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig dat ik Noemi vorige week bij je achterop de fiets zag zitten en wat een goed nieuws!
    Regelmatig lees ik jullie Blogs om even bij te blijven. Via Martine en Michelle worden we als team ook regelmatig op de hoogte gehouden. Groetjes van Jose (moeder Olof en Walt)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijn om te horen!
    xxx van ons!

    BeantwoordenVerwijderen