maandag 7 mei 2012

Voor de laatste kuur, mei 2012


Het zijn heftige weken geweest. Op dinsdag 24 april is oom Aad (een broer van mijn vader en opa van Rinze) plotseling overleden op 60 jarige leeftijd. Dit was heel ingrijpend en emotioneel. Op dinsdag 1 mei is hij begraven.

Op 24 april kregen wij ook voor het eerst een bod op ons huis. Op vrijdag 27 april was er een mondelinge overeenkomst en woensdag 2 mei is het contract getekend! Wij hebben zelf op 27 april ’s ochtends een bod op een huis uitgebracht en ’s middags hadden we het gekocht! Dit alles onder voorbehoud van financiën en onder voorbehoud van verkoop van eigen huis. Donderdag 3 mei hebben we getekend. Het huis is in de Robijn in ’s-Gravenzande, vlakbij opa en oma. Half juni horen we of de kopers het financieel rondkrijgen. Als het doorgaat, krijgen wij 28 juni de sleutel en moeten we zelf eind juli de sleutel inleveren!

Noëmi heeft het na de laatste kuur weer heel goed gedaan. Niet één keer heeft ze gespuugd en sondevoeding hebben we haar ook nauwelijks hoeven geven. Afgelopen week had ze af en toe verhoging. Vrijdag zou ze starten met de laatste kuur, maar omdat ze neutropeen bleek te zijn, werd besloten dat Noëmi nog niet mocht beginnen met de kuur. Haar afweer is dan zo laag, dat ze niet aan een chemokuur kan beginnen. We hadden graag willen starten, zodat ze a.s. vrijdag de allerlaatste dag van de (hopelijk) allerlaatste kuur zou hebben… Helaas moeten we wat langer geduld hebben. Zondagavond zette de koorts door en had ze 39.7’C. Na telefonisch overleg met de oncoloog werd besloten dat Noëmi opgenomen moest worden. In het Sophia in Rotterdam was geen plek, dus gingen we naar het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Ruim drie uur zaten we in een klein hokje… Noëmi bleef steeds ontzettend lief. Ze speelde met wat ze heeft en dat was papier en haar knuffelaap. Er zijn longfoto’s gemaakt, ze is aangeprikt (bij haar Port-a-Cath) en het bloed is bekeken. De verwachting was dat Noëmi gisteren nog steeds neutropeen zou zijn. Dan zou ze in een speciale kamer moeten en alle kamers bleken vol en bezet! Noëmi zou dan weer naar een ander ziekenhuis moeten (rond 23.00 uur ’s avonds). De arts heeft haar bekeken en geluisterd. De uitslagen van het bloed kwamen binnen… De ontstekingswaarde was nul (goed dus) en ze was niet meer neutropeen (0,8 en de grens ligt bij 0,5). ‘Goed’ nieuws, want dan kon ze blijven in het JKZ. Gewone kamers waren er nog wel. De arts durfde haar nog niet naar huis te sturen, dus bleef ze een nacht ter observatie. Het lijkt erop dat het een virus is en dan heeft haar lichaam gewoon tijd nodig om te herstellen. Vannacht heeft ze flink hoge koorts gehad (40.6’C) en het zakte maar langzaam met Paracetamol. Vanmorgen had ze 40.6’C. Ze hoest echt lelijk en voelt zich ellendig… De arts moet nog langskomen; we wachten maar af.

De laatste kuur is nu verplaatst naar maandag 14 mei t/m maandag 21 mei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten