dinsdag 27 maart 2012

Kuur nummer acht: de tweede N7 kuur

We hebben twee weken geleden thuis een fijne week gehad. En voor het eerst sinds tijden was Noëmi na een chemokuur niet opgenomen in het ziekenhuis met koorts! Het was wel lastig om weer aan een nieuwe kuur te moeten beginnen (op maandag 19 maart). Voor de start van een nieuwe kuur ging het best goed met Noëmi. De tumor is weggehaald en je weet dat nabehandelen nodig is, maar het valt tegen. Het einde is in zicht, maar toch duurt het lang.

Noëmi heeft al weken dunne ontlasting en ook ontzettend veel en vaak. Acht poepluiers op een dag is ‘normaal’. Na verschillende poepkweken kwam er uiteindelijk uit dat ze het Rotavirus heeft. Niets aan te doen, behalve dat ze weer in een box moest (om besmetting bij andere kinderen te voorkomen). Ze heeft heftige krampen, waarna altijd diarree volgt. In het ziekenhuis deed Noëmi het weer heel goed. Ze was ontzettend lief, ging gewoon in een bed liggen en vermaakte zichzelf goed. Iedere middag mocht ze weer mee naar huis. Opa was twee keer met haar mee geweest naar het ziekenhuis. Zo konden wij even met z’n drieën zijn… Vrijdag hebben we heerlijk van het zonnetje genoten bij het Prinsenbos. Verder zagen we elkaar weinig, omdat we nog om de beurt bij opa en oma thuis sliepen en Johan werkt ook weer onregelmatig. Afgelopen week kwam ik in de hal van het ziekenhuis de anesthesiste tegen die bij de operatie van Noëmi was. Ze was emotioneel en vertelde dat iedereen op de O.K. het zo innemend vond hoe Noëmi, zo rustig en al zingend, onder narcose ging. Dit was heel fijn om te horen.

Gisteren (maandag) was de laatste dag van de kuur. Vandaag was het niet veel met Noëmi. Af en toe speelt ze een beetje, maar over het algemeen wil ze slapen of op de bank liggen. Ze heeft veel last van buikpijn en is misselijk.





Vorig jaar, op vrijdag 19 augustus 2011, kregen we het slechte nieuws over Noëmi’s gezondheid te horen. De dag ervoor, op donderdag 18 augustus, hadden Johan en ik bij de makelaar getekend om het huis in de verkoop te zetten. Dit hebben we toen allemaal stopgezet. Een poosje geleden kregen we weer de kriebels. Het huis waar we wonen is een heerlijk huis, maar het wordt wat klein met twee kinderen. We hebben het gekocht als starterswoning en waren van plan om met een jaar of vijf te verhuizen naar een groter huis. Vorig jaar leek ons een goede tijd. Vorige week zondag waren we zeven jaar getrouwd en we willen graag een nieuwe start maken. Inmiddels kunnen we ook meer geld lenen. Het is erg veel om dit erbij te doen, maar het is ook een goede afleiding. Eens bezig zijn met andere dingen dan het ziek-zijn en het ziekenhuis…
Dus, weet je iemand die in een mooie starterswoning wil wonen die helemaal af is: Mr. de Fremerystraat 32 (zie helmheus.nl of funda.nl)! A.s. zaterdag 31 maart is er open huis tussen 11.00 en 15.00 uur. We rekenen op een vol huis vol geïnteresseerden, haha! Laat de koper er maar bij zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten